Næstved kommune

Sydsjællands hovedstad

Virksomhedernes værdiskabelse er stigende, beskæftigelsen er stigende, og kyst til kyst-geografien med gennemløb af motorvejsstrækningen E47/E55, giver Næstved kommune en attraktiv central placering i Region Sjælland. Næstved er særligt stærk inden for produktion, handel, byggeri og cirkulær økonomi.
nstved_1png

Kontakt

Rasmus_1_229 x 155 pxljpg

Erhvervsvenlighed er et kommunalt fokusområde. Vi har en stærk lokal kultur præget af imødekommenhed og vilje til samarbejde. Næstved Erhverv går forrest og byder alle virksomheder velkommen.

Vil du høre mere om Næstved kommune?
Kontakt mig gerne for en dialog om, hvad Næstved kan gøre for din virksomhed.

RASMUS HOLST-SØRENSEN
Erhvervsdirektør
Tlf.:55 88 52 51
E-mail: rhs@naestvederhverv.dk


Hvorfor Næstved kommune?

1. Næstved har en stærk lokal kultur præget af imødekommenhed og vilje til samarbejde. 

2.  Næstved Erhverv yder professionel erhvervsservice med vejledning om opstart, drift og udvikling af virksomheder. Se fx. Næstved Erhvervs tilbud til virksomheder, som ønsker at eksportere eller udvide sin eksport til nye markeder.

3. Vi er den største kommune på Sjælland målt på areal og den næststørste kommune målt på indbyggertal. 82.598 indbyggere kan ikke tage fejl.


4. Vi har attraktive erhvervsområder, med ledige erhvervslokaler og -grunde. Læs mere her

5. Flere end 3.800 virksomheder har hovedsæde i Næstved, og der er derfor gode muligheder for at finde fremtidige samarbejdspartnere. Du kan tage toget til København på 56 minutter. Om få år bliver rejsetiden reduceret til 34 minutter, når der kommer hurtigtog mellem Næstved og Køge.

6. Vi gør det let for jer at finde medarbejdere. I Næstved er der et samarbejde mellem Næstved Erhverv, Næstved Jobcenter, rekrutterings- og vikarbureauer, uddannelsesinstitutioner, a-kasser og fagforeninger. Vi ønsker at hjælpe virksomheder med deres kompetenceforsyning af medarbejdere. Læs mere om ArbejdskraftAlliancen.

7. Infrastrukturen er i hastig udvikling med nye omfartsveje og planer om en motorvej mellem Næstved og Rønnede. Næstved har desuden en aktiv erhvervshavn med gode forbindelser til Baltikum og andre internationale havne.

8. Vi bygger på livet løs i Næstved og investerer 500 millioner omkring 500 meter i Næstved City – fem store byggeprojekter midt i Næstved er ved at tage form: VUC’s campus, Udlændingestyrelsens domicil, elektrificeringen af jernbanenettet, så vi kan få hurtigtog til København, og to nye parkeringshuse.

9. I Næstved har vi 21 folkeskoler og 9 privat- og friskoler, blandt andet Herlufsholm Skole og Gods. Efter grundskolen kan man fx. fortsætte på Næstved Gymnasium, Zealand Business College, EUC Sjælland, Erhvervsakademi Sjælland eller Professionshøjskolen Absalon.